woensdag 4 juni 2014

wehkampCycling krijgt rondleiding in Ronald McDonald Huis Zwolle


Waarom doen we eigenlijk mee aan de HomeRide?
Op dinsdag 3 juni heb ik samen met tien andere collega’s een kijkje mogen nemen in het Ronald McDonald huis in Zwolle. De aanleiding voor dit bezoek is de HomeRide die we in het weekend van  28 tot en met 29 juni gaan fietsen. Maar waar fietsen we nu eigenlijk voor? Het verhaal van huismanager Lianne Booijink was indrukwekkend. Ik weet nu waar ik de HomeRide voor fiets.

We kregen een warm welkom toen wij aankwamen bij het Ronald McDonald huis in Zwolle. Na een welkomstdrankje begon Lianne vol enthousiasme haar verhaal. Bijvoorbeeld over de HomeRide en het ontstaan hiervaan. Maar ook kregen we wat meer informatie over het Ronald McDonald huis. Wat is het precies, wat doet het huis en in welke situaties kunnen gezinnen een beroep doen op het huis. In het kort: het Ronald McDonald huis is er om te zorgen dat ouders in de buurt van hun zieke kindje kunnen zijn. Daarnaast biedt het huis ouders de gelegenheid om tot rust te komen en hun hoofd in de hectische periode leeg te maken.

Er is een groot team van vrijwilligers dat nauw betrokken is bij de zorg voor de families in het Ronald McDonald huis. Tijdens de rondleiding vertelde Lianne Booijink een aantal verhalen van situaties die erg ingrijpend waren. "Vaak bouw je een band op met de bewoners. De ellende waar gezinnen zich soms in bevinden gaan ook mij niet in de koude kleren zitten." Toch probeert ze altijd een zekere afstand te bewaren, zodat ze objectief blijft en de gezinnen kan blijven bijstaan met advies en steun.

Tijdens de rondleiding kregen we ook de verschillende kamers te zien waar de gezinnen in verblijven.  Een van deze kamers is vernoemd naar wehkamp.nl, omdat wehkamp.nl deze kamer volledig heeft ingericht. Daarnaast worden er ook regelmatig meubels voor de woon- en huiskamer bezorgd.

Na de rondleiding en de indrukkende verhalen wenste Lianne alle deelnemers van de HomeRide alvast veel succes met de uitdagende fietstocht. Op 28 juni staat zij in Zwolle klaar om alle deelnemers warm te onthalen.

Namens wehkampCycling
Onno Rekers



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten